onsdag 19 november 2008

Lace ribbon scarf

Vad det är långtråkigt att sticka nåt avlångt, som en lång sjal, ska inte göra det på ett bra tag om jag nu nånsin blir färdig med Lace ribbon scarf. Ett av mina julklappsprojekt. Nu har jag börjat markera var jag är när jag börjar sticka så att det märks att det händer nåt, för det är det som inte syns när arbetet är långsmalt, bara varv på varv på varv ...... men jag är envis, som många andra stickare också är, det ska bli klart och... då är det helt plötsligt en lång, härlig, varm och mysig sjal att bära. Så det kan gå.

måndag 17 november 2008

Nya, härliga stickor!!!

Jag har köpt mina första knitpicks strumpstickor. Jag lovar härmed att aldrig sticka med något annat. Så underbara, mjuka, följsamma, lättstickade.... låt det aldrig ta slut.

onsdag 12 november 2008

Stickfrossas muddar

Även jag har påbörjat ett par Stickfrossas muddar, liksom så många andra i stickbloggosfären. Jag stickar i Lucca fino på stickor 4mm, blir alldeles perfekt tror jag. Jättefint garn att sticka i, lättstickat och mjukt. Grönt är det dessutom.

tisdag 11 november 2008

Snart är det jul....

Jag är fullt upptagen med att sticka till jul. Julklappar började jag med i september redan, sockor till mina barn, Lace ribbon scarf till svärmor, och sockor till svärfar hoppas jag också hinna med. Två julmarknader ska jag vara med på så jag har diverse alster på gång för det ändamålet. En halsduk i Malabrigo med volang på kortsidorna inspirerad av Nina Sagulins bok Sticka, funderar att sticka Stickfrossas muddar i samma garn som volangen. Sen har jag alla mina virkade blommor som måste få en nål på baksidan och mina fem stycken sjalar som jag stickade i somras.... hoppas de kan få komma till nya hem istället för att ligga i min stickkorg.

måndag 3 november 2008

Garn och te 2

Nu har jag fått ett jättetrevligt paket med två härvor garn från Bergå i två fina lila nyanser, ett turkost merinogarn med tillhörande mönster på tumvantar med stickor till och ett gott rött te. Tack Åsa i Borlänge.

Jag har inte skickat mitt paket ännu, tänkte handla lite på Syfestivalen och stoppa ner i ett kuvert så snart det går.