torsdag 11 december 2008

Upp som en sol....

och ner som en pannkaka blev det med min kalenderstickning. Jag har valt fel garn och för tunna stickor, det blir för kompakt och gör sig inte så bra som halsduk som det verkar att bli. Så jag har lagt ner min kalenderstickning men kan tänka mig göra ett nytt försök nåt annat år. Själva grejen att varje morgon ha en ny liten stickning att göra under dagen är så tilltalande. Jag får komma igen nästa år.

lördag 6 december 2008

Mosstickning!?

Jag har aldrig gillat att sticka mosstickning, vet inte riktigt varför. Så dagens ledtråd i kalenderstickningen var inte så kul, stickningen ligger fortfarande oklar i soffan. Men jag blir nog klar under dagens lopp, får ta det i små etapper. Hoppas på roligare stickning i morgon.

onsdag 3 december 2008

Det går framåt...

... med kalenderstickningen. Korta och lätta ledtrådar hittills, bildar en tydlig symmetri nu efter tre dagar. Vad kan det bli av detta, jag undrar om jag missat nåt i stickfastheten, det ser väldigt litet ut. Väntar ändå med spänning på morgondagens ledtråd.

Försöker också länka till ulliga gulliga saker och utlottningen men mina bloggkunskaper är ännu inte så bra, det är en massa saker jag måste lära mig som att länka till en bild.....

måndag 1 december 2008

Kalenderstickning 2008

Här ska det kalenderstickas i december så därför lär några av mina kära få sina stickade julklappar efter jul istället. Jag får hoppas på deras överseende, att jag stickar så att höger pekfingertopp blir alldeles blodig tjänar ingen nåt på. Så jag tar det lite lugnt och stickar njutningsfullt på Johannas kalenderstickning. Undrar vad det blir??? Jag stickar i Teetee Primavera på stickor 3,5, mjukt och fint garn i merino och silke i en vacker naturvit färg som jag hoppas blir nåt fint.