måndag 23 februari 2009

Marssockor

Marskatter har man ju hört talas om, men marssockor??? Det är sockklubben förstås som redan har lagt ut marsmönstret Nutkin Sock från Knitzi och jag nappar direkt. Jag har ett perfekt garn för detta projekt, Colinette Jitterbug i en underbar lila-cerise-nästan-svart färg, kan ej med ord beskrivas, måste upplevas. Foto kommer så småningom.

lördag 21 februari 2009

Nu blommar det!

Februari månad är ju snart slut och nu väntar första VÅRmånaden, underbart! Så jag tjuvstartar med lite virkade vårblomster, de ska bara få en nål på baksidan också så blir de riktiga broscher att fästa lite varstans där man tycker.

måndag 16 februari 2009

Garn och te 3

Jag har fått ett trevligt paket i bytet Garn och te 3 i regi av stickamera. Tack Maskan, vackert flamgarn från Kampes och goda teer. Snart ska jag skicka iväg mitt också, allt ligger här hemma och väntar på paketering....

Jag funderar på att sticka en sån här av garnet, det blir säkert en gosig sak med muddar till om garnet räcker.

onsdag 11 februari 2009

Ny sjal

Nu har jag börjat på min swallowtail sjal, i turkos mullbärssilke. Den kommer att bli hur läcker som helst som sommarsjal. Har också beställt ceriserosa stickmarkörer från 3stickor, jag älskar kombinationen av turkos och cerise.

måndag 9 februari 2009

Revontuli på mitt sätt

Jag har länge velat börja på Revontuli sjalen i garnet Kauni effekt som jag fick i julklappsbytet på stickamera.se. Och vad "ramlar" jag över på ravelry (jodå, nu är jag där också) om inte en revontuli-KAL i just Kauni effekt, alla stickar samma mönster i likadant garn (hallå svenskläraren, det blev väl rätt?), kan det bli bättre???

Jag stickar i färgen EZ, en grön-turkos melering, lite för grön för min smak men det kan bli så med "fådda" garner, kan säkert glädja nån annan med sjalen så småningom. Jättekul mönster att sticka i alla fall och effektgarnet är lite tjockare än det jag stickat i på sista tiden så nu går det undan varv för varv. Men Kauni blir nog inte mitt favoritgarn i fortsättningen, lite för strävt även om färgövergångarna är vackra.

måndag 2 februari 2009

Spetsstickade muddar

Det finns ett alldeles underbart garn i merinoull och silke, Silkbloom Fino, som jag stickar i just nu. Verkligen ett härligt garn som ska bli ett par spetsstickade muddar till vänninnan Ulla. Hon har valt färg, svart, lite svårt att se att sticka ibland, men lite dekadent med svart spets.